COMPAÑIA CERVESA DE CANÀRIES: elevador automàtic de palets

Coneixes el elevador automàtic de palets? Aquest muntacàrregues ens permet automatitzar els processos agilitzant i millorant l'eficàcia a la feina. És un dels productes més complets i sol·licitats del nostre catàleg. Vols saber què ho fa tan demanat? T'ho comptem amb un dels clients que han apostat pel muntacàrregues automàtic per a les seves instal·lacions.

La Companyia Cervesera de Canàries amb fàbriques a Tenerife i les Palmes de Gran Canària, és propietat del grup cerveser Anheuser-Busch InBev amb seu a Bèlgica, líder mundial amb més de 500 marques de cerveses que exporten a més de 150 països.

La seva fàbrica dels palmells de Gran Canària està situada als afores de la ciutat i té diverses alçades per estar ubicada en una zona amb desnivells. El client disposava d´un elevador antic que permetia el transport d´ampolles buides fins a la planta de fabricació de forma automàtica. Van decidir invertir en un de nou ja que l'equip antic era poc fiable i no complia les normatives de seguretat necessàries.

En col·laboració amb el nostre distribuïdor Ingenut Soluciones Industriales S.L ,  VINCA va dissenyar, fabricar i instal·lar un elevador automàtic de palets a mida, més fiable, amb més intensitat d'ús, reversible i complint amb la normativa i mesures de seguretat necessàries.

En aquest cas, el muntacàrregues compta amb dos nivells. El nivell inferior és la planta 5a de la fàbrica, que té accés des del carrer i el superior la planta 7a, on es fa l'ompliment de les ampolles. L'elevador és reversible per fer-lo servir en determinats moments com a mitjà d'evacuació de materials des de la planta de fabricació cap a l'exterior.

Com funciona l'elevador automàtic?

En situar un palet amb carretó elevador al camí de rodets de la planta inferior es posa automàticament en marxa i l'eleva fins a la planta següent, expulsant-lo fins al camí de rodets superior. El sistema detecta si els camins de la planta superior estan lliures ocupats, parant i arrencant automàticament el sistema i utilitzant els camins de rodets d'ambdues plantes com a pulmons.

El sistema disposa de portes automàtiques sincronitzades amb l'elevador evitant atrapaments a la planta inferior i caigudes a la planta superior.

  • El sistema és reversible podent transportar palets de la planta inferior a la superior ia la inversa.
  • Senyal acústic lluminós indica presència de palet en planta llest per a descàrrega amb carretó elevador.
  • Instal·lació certificada CE 2006/42

Quines parts té?

El muntacàrregues està compost en aquest cas per: el camí de rodets i l'elevador de palets. Adaptant-se els dissenys a cada necessitat.

En aquest projecte, es disposen 2 unitats de rodets al nivell inferior i 2 al nivell superior. Aquests rodets tenen l'amplada útil exacta per als palets i compten amb unes fotocèl·lules de detecció de palets a cada rodet per permetre el pas al següent i el funcionament automàtic.

La zona inferior i la superior es connecten per plataforma elevadora amb estructura autoportant i tancament en xapa "pegàs" galvanitzada, especial per a exteriors, i amb dues portes, una a cada planta, enrotllables motoritzades a l'entrada al elevador amb obertura automàtica a l'arribada del palet.

Vols conèixer més informació sobre els elevadors automàtics per a palets? Omple el formulari i el nostre equip d'enginyeria es posarà en contacte per fer un estudi detallat.

Fitxa Projecte

Client: COMPAÑIA CERVECERA DE CANARIAS

Ubicació: Canarias / Las Palmas (España)